Hihetetlen szép virágok

Dögvirágok

Dögvirágok

Stapelia leendertziae

2015. március 29. - Iszka

Ez is egy hatalmas virágú.

A legfontosabb infó: nagyon ritkán tartják, pedig iszonyat szép virága van. Harang alakú, 5-7 cm széles és 8-10 akár 12 cm hosszú, belül olyan a felülete, hogy a fényt szinte elnyeli. Talán az egyik legszagosabb. Általában több virágot hoz ősz folyamán. Télen sincs vele szinte semmi gond. Teleltetni kell nagyon kevés öntözéssel és 8-10 fokon. A tavaszi első öntözések sem károsítják, így az egyik legkönnyebben tartható. Hátránya a szaga és a mérete, mert elég nagy cserépben illik nevelni.

Stapelia leendertziae, saját növényem:

 stapelia_l.jpg

Google

2015 szeptemberétől http://www.kardinalis.hu/ néhány saját vető magom is elérheted. Chili, paradicsom, különleges növények.

.

.

A legyeket viszont nagyon vonzza a virága! A növény megjelenése tipikus Stapelia formát mutat. Tavassztól-őszig érdemes meleg, fényes helyen tartani, délben lehetőleg kerüljük a tűző napot, öntözni akkor kell, ha talaja már kiszáradt, talajnak jó víz átvezető, kavicsos agyagos föld kell neki, tápoldatozni a szer előírásához képest duplán-triplán higítva kell. Vegyszert SOHA, mert nem bírják! Télen egy lehetőleg világos, levegős hely kell számára, 2-3 hetente nagyon keveset öntözve.

Szára tipikus Stapelia, de erősebb, magasabb, könnyen felismerhető, mert kiemelkedik a többi közül, főleg az idősebb növények. Inkább lecsüngő, kaspóban ideális. Virága nagyon jellegzetes, már a bimbója is hatalmas, képes 2-3 virágot hozni egyszerre.

Google

.

stapelia.jpg

 

A fenti kép forrása: www.flickr.com

Orbea ciliata:

dogvirag1.jpg

Talán ez volt a kezdet 2004.ben.

kezdetek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dogvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr687315114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása