Hihetetlen szép virágok

Dögvirágok

Dögvirágok

Stapelia gigantea

Stapelia gigantea, a legnagyobb virágú

2015. január 06. - Iszka

Kezdjük a legnagyobb virágúval.

A leg fontosabb infó: itthon általában ezen a néven a Stapelia grandiflora-t árulják, ami virág színben pirosas, mérete pedig csak fele, 2 harmada a Stapelia gigantea-nak. Sajnos én is vettem így, több megbízható helyről is. Jelenleg kb. 12 helyről való giganteám van ami csak grandiflora. De van még néhány ami nem virágzott, ezekben reménykedem még.

 2015 szeptemberétől http://www.kardinalis.hu/ néhány saját vető magom is elérheted. Chili, paradicsom, különleges növények.

.

.

Stapelia gigantea: virága hatalmas, sárgás krémszínű, szagos, de virágzáskor lakásban tartva csak kissé zavaró, a legyeket viszont nagyon vonzza! A növény megjelenése tipikus Stapelia formát mutat, hajlamos a parásodásra. Tavassztól-őszig érdemes meleg, fényes helyen tartani, délben lehetőleg kerüljük a tűző napot, öntözni néhány akkor kell, ha talaja már kiszáradt, talajnak jó víz átvezető, kavicsos agyagos föld kell neki, tápoldatozni a szer előírásához képest duplán-triplán higítva kell. Vegyszert SOHA, mert nem bírják! Télen egy lehetőleg világos, levegős hely kell, 2-3 hetente nagyon keveset öntözve.

Szára tipikus Stapelia, de erősebb, magasabb, könnyen felismerhető, mert kiemelkedik a többi közül, főleg az idősebb növények. Virága nagyon jellegzetes, már a bimbója is hatalmas, képes 2-3 virágot hozni egyszerre. Virágmérete elérheti a 30 cm átmérőt, a fiatal növényeké is meghaladja a 15-20 centit.

Google

.

stapelia_gigantea.jpg

stapelia_gigantea_flower.jpg

Stapelia grandiflora, a nagy virágú, de nem gigantea!

stapelia_grandiflora.jpg

A fenti képek forrása: http://zachandchristie.com, www.plantzafrica.com, www.garden-share.com

Google

. Talán ez volt a kezdet 2004.ben.

kezdetek.jpg

https://www.kardinalis.hu/spl/384465/Dogviragok-es-tarsaik Eladó növényeim elérheted a linken keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://dogvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr737046975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása